Dafne – Projectverpleegkundige

Ik mag mijn Talent Master dag in dag uit lastig vallen met mijn vragen!

Wanneer en hoe ben je bij buro Medical terecht gekomen?

"In september 2020 ben ik in contact gekomen met buro Medical. Ik had me ingeschreven bij de VDAB. Mijn inschrijving stond nog geen twee minuten online toen ik telefoon kreeg van buro Medical. Degene die ik sprak was mega enthousiast en vlot aan de telefoon. Ik was door dat telefoongesprek eigenlijk al overtuigd, nog voordat ik op gesprek ging. Ik ben vervolgens op gesprek geweest bij buro Medical en bij een ander bedrijf. Na mijn gesprek bij buro Medical op het kantoor in Gent ben ik met een goed gevoel naar buiten gegaan en was ik zeker van mijn zaak dat ik daar wilde beginnen. De sfeer op het kantoor in Gent was goed en iedereen was heel vriendelijk. Iedereen helpt waar nodig en ik mag mijn Talent Master dag in dag uit lastig vallen met mijn vragen en hij antwoordt mij altijd direct. Ik mag echt niet klagen, het is een goed team."

Was je al bekend met op projectbasis werken? Hoe vind je deze manier van werken?

"Ik was nog niet bekend met deze manier van werken. Ik wist wel dat het bestond, maar ik had er nooit echt bij stilgestaan hoe het in zijn werk gaat. Ik vroeg me af of het wel iets voor mij was aangezien ik pas net was afgestudeerd. Inmiddels zit ik op mijn derde project. Om mezelf te ontwikkelen en om de zorg te ontdekken ben ik blij dat er zoiets bestaat. Je hebt wel je stages op school, maar dat is toch helemaal anders dan werken als werknemer binnen een bepaalde sector. Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen. Als projectverpleegkundige leer ik mezelf ontdekken en kan ik erachter komen ik waar ik graag werk. Ik ben niet van plan om dit binnenkort op te zeggen."

Kun je iets vertellen over je projecten?

"Ik ben met mijn eerste project begonnen in de thuisverpleging in Gent. De thuisverpleging lag mij en ik deed dat heel graag. Ik moest om 04:30u opstaan om op tijd in Gent te zijn, dat was wel pittig. Bij mijn tweede project mocht ik aan de slag bij een woonzorgcentrum. Hier heb ik drie maanden gezeten. Daar was het ook fijn en had ik langer willen blijven, maar helaas kwam er een corona-uitbraak. Zelf ben ik 17 dagen thuis geweest door besmetting. Gelukkig was ik niet heel ziek, maar ik vond het vervelend om mijn team in de steek te laten. Van ons team waren er maar drie collega’s gespaard gebleven. Bij de organisatie waar ik nu zit, hadden ze dringend mensen nodig. Ik werk nu weer in een woonzorgcentrum. Als ik een ochtenddienst heb, dan start deze om 06.30u en eindigt om 15.00u. Ik start de dag met het wassen van de cliënten en dit duurt tot 08:00u. Vervolgens maak ik alle pillen in orde en de rest van mijn collega’s verzorgen het ontbijt. Voor in de middag zorg ik ervoor dat het eten wordt opgediend. Daarnaast doe ik nog wat andere klusjes zoals water uitdelen en het linnen aanvullen. Het is een nieuw woonzorgcentrum, dus in het begin was het even wennen. Nu is het leuk, hebben we een fijn team en zit ik er graag. Mijn voorkeur ging eigenlijk nooit uit naar een woonzorgcentrum. Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende stages gedaan in een woonzorgcentrum die me niet goed waren bevallen. Inmiddels doe ik het wel graag en dat is fijn. Na mijn studie wilde ik eigenlijk nog drie jaar studeren voor opvoeder, om bij mensen met een beperking te staan. Tijdens mijn stages kwam ik erachter dat ik dat erg leuk vond. Uiteindelijk wilde ik na mijn studie meteen aan de slag en heb ik er toch voor gekozen om niet verder te gaan studeren."

Wat voor project zou je nog graag willen doen?

"Ik zou nog graag in een ziekenhuis aan de slag willen om te ontdekken hoe het daar is. Daar kan ik mijn technieken, zoals bloedprikken en infusen steken, nog meer benutten. Daarnaast hoop ik binnen een jaar of twee/drie ontdekt te hebben wat ik echt leuk vind en wat ik voor de rest van mijn leven zou willen doen."

Vandaag

op gesprek...

Morgen een nieuwe uitdaging. Zo snel kan het gaan bij buro Medical.
Wanneer kom jij langs?