Benoît De Langhe

We zorgen steeds voor een project op maat!

Hi Benoît! Vertel eens, je hebt zelf een achtergrond in de zorgsector. Kun je ons hier meer over vertellen?

"Ik heb zelf inderdaard acht jaar lang in de zorgsector gewerkt. De eerste jaren heb ik als zorgkundige in twee verschillende woonzorgcentra gestaan. Ondertussen had ik besloten dat ik een Bachelor Verpleegkunde wilde behalen en zo gezegd, zo gedaan! Uiteindelijk heb ik daarna nog één jaar als verpleegkundige gewerkt, opnieuw in een woonzorgcentrum. Waarom dan steeds deze tak van de zorg? Wel, naast de technische handelingen, spreken de verhalen achter de mensen mij het meeste aan. Ik heb het gevoel dat ik hier meer op duurzame relaties met bewoners én familieleden kon inzetten. Hier haalde ik veel voldoening uit, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. In deze periode heb ik veel levenswijsheden meegekregen van mensen die toch al zo’n 80 jaar op deze wereld rondlopen. Tijdens mijn studies, zowel als zorgkundige als verpleegkundige, heb ik bovendien wel kunnen proeven van het ziekenhuisgebeuren. Je wordt namelijk opgeleid om in ziekenhuizen én in woonzorgcentra en de thuiszorg te kunnen werken. Dankzij deze ervaring, heb ik een brede kijk op het zorgveld in Vlaanderen. Van hieruit, voel ik ook dat buro Medical een meerwaarde is in de zorgsector!"

Waarom heb je, na acht jaar gewerkt te hebben in de zorgsector, de sprong in het diepe genomen en ben je bij buro Medical aan de slag gegaan?

"Tijdens mijn carrière binnen de zorgsector, vond ik het opbouwen en onderhouden van relaties, zowel met bewoners en hun familieleden als met de (huis)-artsen, het leukste en het meest leerrijke aspect. Nu voelde ik op een bepaald moment dat ik toch meer nood had aan een nieuwe uitdaging. Zo kwam ik begin dit jaar in contact met buro Medical en heb ik besloten om voor de carrièreswitch van verpleegkundige naar Talent Master te gaan. Tot nu toe heb ik hier zeker en vast geen spijt van! Ook hier ben ik verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties met zorgprofessionals. Dat gezegd zijnde, heb ik in het verleden wel vaker nieuwe collega’s en stagiaires ingewerkt. Kortom, ik haal voldoening uit mijn job als ik met én voor mensen kan werken!"

Kun je ons vanuit jouw professionele ervaring vertellen wat wij kunnen betekenen voor een zorgprofessional?

"Naar mijn gevoel en ervaring zijn mensen steeds meer opzoek naar variatie in hun job. Wij passen perfect binnen dit verhaal. Bij ons krijg je een vast contract en alle bijhorende voordelen, maar kun je wel genieten van verschillende projecten. Je kunt het vergelijken met loopbaanbegeleiding, waar je kunt proeven van diverse disciplines. Iedereen is bij ons welkom, van een startende zorg- of verpleegkundige tot iemand met meer ervaring op de teller. Zo kun je bijvoorbeeld als verpleegkundige kiezen voor een ziekenhuis en vervolgens voor een woonzorgcentrum, of net andersom. Het één sluit het ander niet uit. We willen echt een project op maat aanbieden aan onze zorgprofessionals!"

Je vertelt dat we streven naar een project op maat voor iedere zorgprofessional. Hoe zie je dan jouw eigen persoonlijke carrière als Talent Master en naar wat kijk je nog het meeste uit?

"Dat is heel simpel, namelijk om verder te groeien in mijn job als Talent Master. Sinds drie maanden kan ik me een trots lid noemen van de buro Medical-club en dat brengt enkele veranderingen met zich mee. Daar ben ik heel tevreden over, aangezien ik dat ook zocht. De begeleiding kan ik alleen maar toejuichen en geeft me vertrouwen dat ik dit doel tot een goed einde zal brengen. Bovendien is het een zeer uiteenlopende functie. Doorgaans begin ik mijn dag met het checken of er zorgprofessionals zijn die nood hebben aan een nieuwe uitdaging. Doorheen de dag plan ik overigens intakegesprekken in en hier komen ook administratieve taken bij kijken. Aangezien we met mensen werken, kan ik niet een echte vaste structuur geven. Er komen doorheen de dag telefoontjes of mails binnen, maar ik zou het niet anders willen! Ondertussen ben ik ook al met een zorgprofessional langs geweest bij een zorginstelling. Vanuit mijn eigen achtergrond, kan ik goed inschatten welke professional bij welk project past. Die match vinden, dat vind ik geweldig!"

Kun je ons tenslotte meer vertellen over jouw start bij ons?

"Zeker! Dat is tot nu toe alleen maar positief. In het begin, werden we niet gewoon in het diepe gegooid, maar kregen we een ‘onboarding’. Dat is een welkomstmoment, waarbij we volledig ondergedompeld worden in het hele buro Medical én buro Nexus verhaal. Tijdens deze momenten kregen we al een voorproefje van het ‘rekruteringsverhaal’. Dat stelt je vast en zeker op je gemak. Wat me ook al opvalt, is de kernwaarde ‘Samen Groeien’. Dit uit zich in verschillende opleidingen en evenementen die georganiseerd worden. Ik voel dus zeker dat ik aan het groeien ben!"

Vandaag

op gesprek...

Morgen een nieuwe uitdaging. Zo snel kan het gaan bij buro Medical.
Wanneer kom jij langs?