Amaury Desmet

Buro Medical is een meerwaarde in de zorg!

Onlangs maakte je een carrièreswitch naar buro Medical als Business Partner. Wat was jouw drijfveer hierachter?

"Vooral het opzoeken van menselijk contact, maar ook de nieuwe uitdaging. Buro Medical is een groeiend bedrijf. Dat laat me toe om een bepaalde invloed te hebben binnen de zorgsector. Ik wil namelijk mee instaan voor een betere en meer kwalitatieve zorgverlening. Met mijn achtergrond als projectverpleegkundige denk ik dan ook dat buro Medical een meerwaarde is in de zorgsector. Zowel voor de zorginstelling als voor de zorgprofessionals."

Kun je een beeld schetsen van jouw nieuwe functie?

"Als Business Partner ben ik dé persoon tussen ziekenhuizen, woonzorgcentra en thuiszorgorganisaties en buro Medical. Ik verzorg het contact tussen deze twee partijen. Mijn hoofddoel is om te luisteren naar de noden van deze zorginstellingen en hier interactief op in te spelen. Wij sturen hiervoor onder andere kandidaten proactief door, maar we gaan evengoed op regelmatige basis vragen naar de noden van onze klanten. Op die manier zoeken we de juiste match met de zorgkundigen en verpleegkundigen die bij ons in dienst zijn."

Je hebt zelf ervaring als verpleegkundige. Kun je ons vanuit jouw expertise vertellen wat buro Medical kan betekenen voor mensen binnen de zorgsector?

"Eigenlijk erg veel. Voor verpleegkundigen en zorgkundigen is het werken op projectmatige basis zeer leerrijk en zeer afwisselend. Mensen die bang zijn om vast te roesten op een bepaalde afdeling, zijn zeker aan het goede adres. Dat heb ik als projectverpleegkundige nochtans zelf zo ervaren. Ik woonde in Gent en was tewerkgesteld overal in Vlaanderen. Van de Brusselse rand tot aan de kust en dit op verschillende afdelingen. Die variatie was voor mij een grote meerwaarde. Je wordt iedere keer in een nieuw team voorgesteld, uiteraard met de juiste begeleiding. Er zijn daarbovenop veel voordelen. Te veel om op te noemen eigenlijk. Een belangrijke is de nieuwe en neutrale input die een externe projectmedewerker kan meenemen naar een zorginstelling. Als projectverpleegkundige heb ik op meer dan 20 projecten gestaan en iedere keer nam ik iets leerrijks mee. Meestal waren dit projecten van 6 maanden, van thuiszorg naar ziekenhuizen (afdeling oncologie, dagziekenhuis,…) tot woonzorgcentra (afdeling dementie,…). Iedere keer kon ik aan het project iets leerrijks toevoegen. En ondertussen groeide mijn persoonlijke rugzak ook. Win-win lijkt mij!"

In welke kernwaarde van buro Medical herken jij jezelf het meeste?

"In het willen winnen. Bij buro Medical willen we steeds groeien, maar dit gebeurt allemaal in teamverband. Met ‘wij’ bedoel ik dan zowel buro Medical, als onze projectmedewerkers en de zorginstellingen. Samen hebben we als einddoel om de zorg aan het bed van elke zorgvrager te verbeteren."

Vandaag

op gesprek...

Morgen een nieuwe uitdaging. Zo snel kan het gaan bij buro Medical.
Wanneer kom jij langs?